Bravo Anca, ai stil!

  Azi e finala sezonului 3 Bravo, ai stil! Ma rog, azi e de fapt finala unui circ, a sezonului 3 al unei emisiuni care a debutat foarte frumos si a sfarsit, incepand cu a doua jumatate a sezonului 2, intr-un amalgam de certuri, insulte, cohorte de sustinatori cu limbaj de mahala si apologia topismelor, silicoanelor, rochitelor si toculetelor. Un sezon in care ni s-a demonstrat ca juratii se pot tavali pe jos admirand sanii concurentelor, ca desi sustin sus si tare ca au voie cu stilisti au putut face un adevarat jihad impotriva unor concurente care intr-adevar vin imbracate din cap pana in picioare de stilisti insa pot trece cu vederea alte doua concurente care fac acelasi lucru. 

     Cel mai mult m-a durut sa vad cum o parte din juriu nu doar descurajeaza dar realmente jigneste anumite concurente si mai ales pe cele care meritau sa fie in acest concurs. Concurentele cu stilist dar decente au fost eliminate pentru ca nu faceau show, concurentele fara stilist sau mult mai putin ajutate au fost eliminate pentru ca n-au fost suficient de cuconite si pisicite. Si uite asa am ramas cu 4 concurente in finala care desi n-au realmente un merit al lor, cadreaza cu topismul promovat de producatori. Alina care a fost ok doar cat a imbracat-o Adela dar desigur daca are sani la vedere, Raluca e in extaz, Bianca imbracata de stilisti dar buna ca fie se voteaza realmente singura fie e tinuta artificial in top pentru a-i enerva pe sustinatorii celorlalte si care a cadrat cu atmosfera de scandal facand un adevarat circ intr-un mini-razboi cu Alina si desigur cele doua pisicute, Emiliana cu caracter mai frumos dar cu stilist vizibil din avion si Iuliana favorita in aparenta a juratilor pentru ca stilistii ei sunt prieteni la catarama cu intreg juriul. Jenant. 

     In amalgamul asta de silicoane, tocuri si fite, Anca Stefania Iorgulescu a fost o gura puternica de aer proaspat. O femeie mignona cu resurse putine, fara stilisti si designeri aliniati la comanda portofelului, adepta a promovarii cu obstinenta a problematicilor globale si sociale cu adevarat importante, cu educatie si caracter, care a refuzat sa intre in conflicte vorbind urat sau tipand, care a refuzat sa apeleze la firma de bijuterii de casa a postului si a fost blamata pentru asta, careia i s-a spus ca are cea mai spectaculoasa evolutie din cele trei sezoane si care a ajuns pana in semifinala insa n-a putut trece de decolteul mult prea apreciat al Alinei fiind in ultimele doua saptamani atacata pentru ca nu s-a putut ridica la nivelul de opulenta si "perfectiune" dat in definitiv de stilistii si nu de talentul celorlalte. 

      Sunt extrem de mandru ca am sustinut si sustin o femeie inteligenta si complexa ca Anca ce a demonstrat ca se poate evolua considerabil si fara ca cineva sa te imbrace in branduri sau lucruri exclusiv la comanda de sus pana jos fara sa ridici un deget asa cum au facut si fac celelalte. 

     Mi-e si mila sincer de Iulia Albu spre exemplu care s-a batut cu pumnul in piept in fiecare sezon ca BAS nu e despre carpe dar care, culmea, cand reproseaza unei concurente ca are un rucsac sport urat si i se spune ca acea geanta sport nu are absolut nimic in neregula, ne spune cu emfaza ca ar trebui sa ne luam genti sport de la "brendurile" care fac asa ceva. Wow... 

     Pe de alta parte mi-e mila de Raluca Badulescu care fie asa simte sa faca, parand sincer o lesbiana in the closet care saliveaza la propriu dupa orice decolteu, pune de multe ori concurentele propuse sa se despoaie si mai mult sau sa se intoarca sa se vada si cum si-au despuiat fundul, fie i se spune sa faca asa, ca oricum nu stiu cat e real si cat e regizat din acest show. 

     In ultimul rand mi-e jena de homofobia mascata care a cuprins platoul. De mai multa vreme Razvan priveste si trage de toate concurentele ca sa-l vad acum o saptamana sarutandu-o pasional pe Cristina Ich, momentul fiind din puctul meu de vedere, vizibil de regizat. Pe partea cealalta Maurice incearca sa gaseasca scuze penibile, dar extrem de penibile pentru care un sezon BAS cu barbati ar fi plictisitor, spunandu-ne cum ca outfiturile barbatesti s-ar putea baza pe mult prea putine zone ceea ce pentru un fashion editor Elle este de-a dreptul jenant. Este evident ca turcilor nu le-ar conveni ca in platou sa concureze si niste barbati gay pentru ca ei nu vor sa promoveze asa ceva pe postul lor. 

     Daca BAS s-ar vrea un concurs realmente de stil, s-ar face pe model Big Brother, concurentele ar fi izolate de surse externe si s-ar dovedi daca au sau nu abilitati de styling si NU li s-ar mai cere sa nu mai faca nici o greseala in ultimele doua saptamani de concurs. Sa concureze direct niste stilisti daca nu vreti nici o greseala, doar de la un stilist cu scoala in domeniu poti pretinde sa nu o zbarcesti in asocierea pieselor, materialelor samd. Dar pe cei de la KanalD nu asta ii intereseaza ci banii din publicitate pentru ca scandalul aduce audienta si ei in mai mult de jumatate din emisiune promoveaza certurile dintre fete, promovarea unor designeri si stilisti preferati, a unei firme de bijuterii de casa triaalfa a carei insecte le regasim deja peste tot in emisiune si celor care nu cumpara de la ei li se spune ca au bijuterii urate etc. Astea sunt punctele de interes. 

     Iar castigatoarele deja alese in sezonul 1 si 2 sunt tratate ca niste sclavi, Silvia cotrobaie prin garderoba concurentelor noi si se indoapa cu carnatii lu Beatrice si clatitele Alinei iar Marisa cica e un fel de reporter special pentru wow biz, o emisiune de scandal si cu tigani si tiganisme. Castigatoarea sezonului 3, din cele care au ramas, are maxim maximorum veleitati de asistenta tv imbracata sumar...ma rog, asta daca au si pe unde ca si posturile alea sunt deja ocupate. 

     Eu Ancai ii doresc sa aiba, daca isi doreste o cariera in tv, norocul mult mai bun al concurentelor care nu au castigat in primele doua sezoane si care si-au gasit o astfel de cariera cum e in primul rand Andreea la Digi24 sau Cristina Mihaela care prezinta o rubrica extrem de frumoasa de moda in emisiunea lui Teo, si m-as bucura sa o vad pe Anca prezentand la un post o emisiune exact pe temele care ii bucura ei sufletul. Cei care doresc sa o cunoasca si sa o urmareasca pot intra pe Instagram @ancastefaniaiorgulescu si pe facebook si youtube cautand Anca Stefania Iorgulescu si nu vor regreta. 

 

     Una dintre fanele Ancai, Denisa Maria a facut un clip foarte frumos cu tinutele si evolutia Ancai in competitie pe care il puteti viziona mai jos. 

 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @