Basinile saptamanale din blogosfera

     Unii blogeri, surprinzator chiar si autoproclamatii a-listeri, si-au facut deja un obicei din a posta saptamanal diverse...basini. Adica articole cu aceeasi tema dar fara prea mare substanta sau valoare, pe care orice prost le-ar putea posta si zilnic si care in esenta nu depasesc nivelul unui adolescent frustrat. 

     Am vorbit deja despre cei care posteaza fufe. Saptamanal ei aleg cate-o duduie, musai in chiloti, si posteaza o adevarata galerie foto din care sa intelegem noi ce gusturi fine au ei la muieri. Treaba asta e cu atat mai penibila cu cat stim bine cu cine avem de-a face si ca in viata lor o astfel de femeie nu s-ar uita la ei. Dar adolescentul frustrat din ei continua saptamanal cu aceasta masturbare bloggeristica, titlurile "articolelor" fiind la fel de sugestive: "ce buna e x", "y-uleasca in rosu", "o blonda adevarata" etc. 

     Nu stiu exact ce s-a intamplat cu viralele. Bloggerii pasionati obisnuiau sa posteze viralul saptamanii, clipul ala atat de amuzant sau de ciudat incat facea inconjorul internetului. Desigur lui Arhi de exemplu i s-a parut mai comod sa posteze serii interminabile de...gif-uri. Acu astea-s oricum cu mult mai interesante decat interminabilele poze cu tate. 

     Fiindca probabil time is money, a mai aparut o tampenie: postarea de stiri. Cu link. Si atat. Ce explicatii si comentarii personale? Insiram niste linkuri cu ce ni s-a parut noua stirile zilei si suntem cei mai tari din parcarea goala si abandonata. 

     Pe la altii ploua cu platitudini zilnic. Daca cucoana lesbiana propitara la Questioare si-a atras initial sute de cititori cu povestiri lesbiene siropoase, acum arunca in popor cu aceleasi baliverne muieristice despre natura, soare, flori si alte bazaconii. Sa citam insa din balamucul de clisee siropoase :"Așa că tot ce am făcut weekend-ul ăsta a fost să mă deconectez total de urban și să mă bucur de peisajele frumoase, de liniștea adâncă a unor locuri unde civilizația lipsește cu desăvârșire. " Adevarul e ca pe la tara civilizatia lipseste cu desavarsire. A se vedea vaxpopuli. 

     Aceeasi persoana care acum da sfaturi si scrie despre aceleasi subiecte ordinare ca si restul muritorilor, avea articole incendiare care infierbantasera multi bloggeri onanisti. Dar aveau substanta, erau diferite si i-au adus notorietate. Sa fi fost doar butaforie?

"-Eu plec, i-am zis putin iritata. Nu are rost sa mai stau p-aici daca nici macar nu putem intretine o conversatie banala. Dupa ce i-am spus asta, s-a apropiat usor de mine, m-a cuprins de mijloc si…m-a sarutat. La inceput fara sa foloseasca limba, probabil voia sa vada cum reactionez si spre uimirea mea nu m-am putut impotrivi. Mi-a introdus limba in gura in timp ce foarte lasciv a inceput sa imi cuprinda sanul drept cu mana, insistand pe masarea sfarcului. Parfumul ei, privirea ei patrunzatoare, parul ei saten stralucitor si buzele ei atat de moi… Doamne, acel sarut m-a facut sa ma predau ei intrutotul pentru cateva secune, minute, sau cine stie cat o fi trecut. Eram in extaz si ea stia asta. Parca nu voiam sa se termine, nu voiam sa-mi dezlipesc trupul meu de al ei."

    In fine ideea e aceeasi. Ca postarile saptamanale ale multor bloggeri s-au transformat in basini adolescentine care nu folosesc la nimic si nici nu impresioneaza. Ah da, de fapt unii au mai evoluat un pic. Arhi de exemplu a trecut un pic de la gif-uri la...butt dance.

     Si totusi unde se mai posteaza virale? Pai simplu. Unul dintre bloggerii realmente valorosi posteaza in fiecare duminica un astfel de viral. Unul din bloggerii care nu-si vand sufletul pe arginti, vorba cuiva, carora nu le e frica sa-si expuna ideile si opiniile, care scrie si nu "scuipa" telegrame, care intelege ca "de cacat" "suge" si "puleti" nu sunt singurele cuvinte de aruncat in cine nu-ti convine, bloggerul care in toti anii de cand il citesc nu si-a diminuat din valoare: Sebastian Bargau.

     Eu zic sa mai lasam tatele, masinile, gifurile si aruncatu de linkuri cu titlul de "stiri" si sa incercam sa postam un viral, un remix fain, un clip cu pisici zapacite sau vreun clip cu o voce deosebita, un site interesant, orice care nu se zgaltaie, nu e gretos si nici pueril. Oare se poate?  

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @