Aventuri in MaxiTaxi -ep3- Cu nervii capului

     De cele mai multe ori incep sa am convingerea ca soferilor romani li se dau teste psihologice asa de forma si ca jumatate dintre ei sunt niste ghiolbani psihopati. Altora li se pune asa pata uneori si o iau ca tractoru pe aratura.

     De doua ori am fost pus in situatia sa-mi fie efectiv teama in maxitaxi pentru ca soferul se trezise evident cu fata la cearceaf si a sarit calul rau de tot. Nu exista nici o scuza plauzibila pentru a te purta ca un maniac la volan in special cand nu esti singur in autoturism. Te-a intrecut un gibon, ti-a luat-o un autobuz in fata sau a trebuit saracu sa opreasca in statie. Asta nu inseamna ca tre' s-o iei razna cu capu' si sa te crezi Shumacher. 

     In primul caz, cum mergeam noi linistiti, soferului i se pune pata pe unul cu un autoturism care mergea prea lent. Era de fapt un moscalete cu baba din dotare, asta e, nu poti sa-i ceri unuia in varsta sa conduca fix ca la curse. Dupa ce a injurat si in gand si de-a binelea i s-a parut dintr-o data ca toata lumea e prea lenta, a taiat-o pe linia de tramvai, nemaioprind la statia care trebuia sa urmeze si accelerand suficient cat sa zdruncine tot maxitaxi-ul pe rahaturile alea de pietre folosite de obicei pe liniile de tramvai. Inainte de a ajunge la urmatoarea intersectie mare s-a mai domolit si mi s-a mai pus si mie inima la loc.

     Al doilea cu nervii capului mergea oricum prea repede insa inainte de a ajunge la statia unde trebuia sa cobor eu s-a enervat tot pe un autoturism care desigur ca il apucase parcatul sau dracu stie ce si cretinu a cotit pe langa autoturism injurandu-l, fara sa opreasca in statie sa cobor, si ducandu-ma aproape inca o statie. Cineva a cerut la un moment dat sa coboare spre norocul meu, altfel as fi parcurs statia completa. Am iesit repede trantind cu putere usa de nervi. Bineinteles ca dilimacii nu prea opresc daca nu doreste nimeni sa coboare si pentru ei intentia de coborare e ridicarea de pe scaun, in mers evident, ceea ce cu greu, de voie de nevoie, se face. Insa inainte de a ajunge la statia mea, el deja accelerase, ocolise un alt autoturism si pur si simplu nu reusisem sa ma ridic din cauza unui viraj. Ce era sa fac? Sa urlu tocmai din spate "bai opreste la statia normala ca vreau sa cobor" ?

     Eu zic - ori nu le mai dai permis, ori ii dotezi cu calmante. Si nu doar pe ei, ca ticniti sunt destui si pe maxi si pe persoana fizica. In definitiv daca esti cu capu nu te-a rugat nimeni sa conduci. Dar daca o faci nu te mai sucari ca magaru pe sat (recte pe trafic). 

 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @