Am inceput sa folosesc mailul

     Dupa cum spunea un specialist informatician de la mine din oras, lumea confunda mail-ul obisnuit cu ceea ce se numeste web-mail. Majoritatea dintre noi folosim web-mail-ul pentru ca este si comod si in primul rand nu ne costa nimic. Yahoo, hotmail, g-mail sunt cele mai cunoscute si mai des utilizate. Cei care au un domeniu cumparat, au posibilitatea sa utilizeze si o adresa de mail proprie acelui domeniu. In general, siturile obisnuite folosesc aceste adrese de mail pentru ca denota un oarecare profesionalism.

     Sunt insa multi bloggeri, blogging-ul fiind in prezent unul dintre principalele motive pentru care cineva isi cumpara un domeniu propriu, care nu folosesc un mail atasat domeniului si afiseaza in pagina de contact adresele sau ID-urile yahoo, g-mail etc.

     Pana de curand eu nu l-am utilizat pe al meu pentru ca nu a avut cine sa ma invete cum sa procedez, cum anume sa setez clientul de mail si asa, din ce bajbaiam eu, nu functiona. Madalin, webmasterul hostului actual s-a chinuit sa-mi arate cum se seteaza, de fapt saracul l-a setat el si la serviciu si acasa, altfel n-as fi nimerit eu in veci setarile corecte. Ii multumesc pentru ca a avut rabdare cu mine si imi pare rau ca l-am sacait vreo doua ore cu povestea asta, cert e ca acum merge si acasa si am inceput sa-mi transfer feed-urile la care sunt abonat pe respectiva adresa. 

     Mai ales in ceea ce priveste abonarea la feed-uri, una e sa vezi ca s-a abonat la feed-ul tau cutare@yahoo.com, si alta e sa vezi adrese gen contact/admin@domeniu.com. 

     Apropo de feed-uri. Multi bloggeri, unii foarte valorosi, nu au abonare prin e-mail inclusa in feed. Logati-va in FeedBurner respectiv in contul Google si bifati si optiunea asta. Sunt extrem de putine persoane care vor citi feed-urile unui blog intr-un reader. Multe feeduri sunt partiale, drept pentru care tot la sursa trebuie sa ajungi pentru a citi intreg continutul. Si atunci ce nevoie mai am de un reader? Am impresia ca strainii sunt mai incantati de aceste "reviste proprii" cum sunt numite feed-readerele clasice, dar nu stiu cat de mult au prins pe la noi, poate e doar impresia mea.

     Ah, si in caz ca intereseaza pe cineva, mailul e contact@adrian-alexander.com 

 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @