Adevar si bullshit despre tema unui blog

     Sa clarificam ceva: in limba romana se zice tema nu thema. Cine are o problema de perceptie a conceptului de "cool" sa-mi spuna si-l lamuresc.

     Bullshit: "eu zic ca thema blogului e comparabila cu ceea ce consideram in realitate prima impresie. pot decide daca citesc un cuvant sau nu doar dupa cum arata prima pagina a blogului tau :)" via Rivi de pe rivionze.com

     Ce-a vrut de fapt sa spuna: "Sunt un ahtiat dupa trend si daca tema ta de muist nu se incadreaza in conceptele mele nici nu ma intereseaza ca scrii bine sau prost" Cu alte cuvinte, musiu "thema" e un superficial. El singur o admite, si mie mi-e mila de superficiali.

     Adevar: Adevarul e ca mataluta, domnu Rivi, ai o tema oribila, infecta si stupida. Domnu' ne si spune de altfel: "şi vreau să cred că sunt parte din această mişcare web 2.0." Web 2.0 e o tendinta, nu o miscare. Dumneata trebuie sa faci o miscare du-te vino de izbire a capului contra oricarui perete intalnit in cale si poate te trezesti.

     Tema unui blog creaza prima impresie. E adevarat. Trebuie sa fii insa un individ extrem de superficial sau poate total neinteresat pentru a inchide un blog pur si simplu fiindca tema iti e dezagreabila. Ai auzit ca gusturile nu se discuta? Ei uite un motiv suficient. Ca unele teme sunt chiar oribile e perfect adevarat.

     O tema urata nu inseamna ceva care nu iti place tie. Inseamna un aspect dezordonat al layout-ului, culori in combinatii nepotrivite, culori tari sau nuante hidoase, reclame care ciuntesc ba header-ul ba articolele in sine, teme intregi care sunt pur si simplu stupide prin realizarea lor samd. Dar daca nu ai un simt estetic nu indruga balarii. 

     Nu iti place tema si din cauza asta nu vrei sa mai citesti nici macar un cuvant? Care te-a cacat! Poti sa nu fii de acord cu ce scriu, cu modul in care scriu, cu gramatica mea, cu dracu stie ce mai cosideri tu atat timp cat e legat de continut. Daca nu, calatorie sprancenata. 

     "The term Web 2.0 is associated with web applications that facilitate participatory information sharing, interoperability, user-centered design, and collaboration on the World Wide Web. A Web 2.0 site allows users to interact and collaborate with each other in a social media dialogue as creators (prosumers) of user-generated content in a virtual community, in contrast to websites where users (consumers) are limited to the passive viewing of content that was created for them. Examples of Web 2.0 include social networking sites, blogs, wikis, video sharing sites, hosted services, web applications, mashups and folksonomies."

     Traducerea romaneasca ciunteste mult din aceasta definitie a conceptului web 2.0. Dar daca analizati bine ceea ce am subliniat poate intelegeti ca acest concept este unul extrem de larg iar noi l-am redus la tema blogului. Nu am vazut absolut nici un blogger roman sa aduca in discutie conceptul decat atunci cand a batut campii despre teme. "Exemplele de web 2.0 includ siturile de socializare, blogurile......" Opaaaa, deci asa? Blogul in sine e un instrument web 2.0? Wow. Pssst, in Romanica nu prea se stie bre! 

     Si inca ceva. O tema simpla nu inseamna web 2.0. Inseamna doar ca ai inteles gresit conceptul, ca vrei cu tot dinadinsul sa fii tern si insipid, inseamna ca tii musai sa te apropii de un "layout colorat", nu de o tema. Tot un "layout colora" are si domnu Rivi. 

 

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @