Bargau a scris traznaia de text citita de Badea in emisiune

     Am citit mai multe texte scrise de Sebastian Bargau si am afirmat de mai multe ori ca asa se face blogging. Insa textul scris de Bargau cu privire la accidentul aviatic in care a murit Adrian Iovan ma socheaza. 

     Mircea Badea a citat o fraza din articolul scris de Bargau fara sa mentioneze insa numele bloggerului, insa Google e un instrument minunat. Am fost insa socat sa aflu cine e autorul fiindca nu il credeam in stare sa scrie asemenea prostii. Iata si bucata de text cu pricina:

"De ce n-au fost localizati de STS si alte organisme ale statului nu stiu si nici nu cred ca e interesant. Poate aia nu au tehnologia necesara, poate n-au vrut, nu ii poti condamna. Dar ranitii aveau la ei tehnologia necesara pentru a fi localizati fara probleme si cu o marja de eroare de doar cativa metri. Trebuiau doar sa-si porneasca GPS-ul de pe telefon si sa transmita coordonatele. Sau, cum am spus mai sus, cineva trebuia sa-i invete de la distanta cum se face asta."

S-o luam pe puncte

"nu cred ca e interesant" Intr-adevar la mintea unora nu e interesant de ce tocmai serviciile de telecomunicatii speciale n-au localizat accidentatii. Asculta zeci, sute de telefoane, aud ce vorbesc aia si chiar prind infractori urmarindu-le ce sa vezi, tocmai telefoanele da nu e interesant ca n-au localizat niste accidentati.

"poate n-au vrut, nu ii poti condamna" La treaba asta nu pot decat sa ma inchin. Pai cum sa nu vrea, alta treaba ce au?

"Dar ranitii aveau la ei tehnologia" Wow , deci saracu STS e mic copil pe langa ranitii care aveau tehnologia. Domnu Bargau pai localizarea se face prin satelit si necesita 3 puncte de sprijin - emitatorul posesorul telefonului, satelitu, si dobitocu de la STS care "n-a vrut". Am incercat sa-mi localizez singur IP-ul cu "tehnica moderna" de pe net si poate n-ai sa crezi da ma aflu in Dunare. In apa mai precis.

"Trebuiau doar sa-si porneasca GPS-ul ...si sa transmita coordonatele" Nu stiu la ce stiri te uiti dar medicul care detinea smartphone-ul cu GPS nu doar ca avea acest telefon deschis insa ce sa vezi a comunicat si el ce i-a aratat Google Maps. 


     E greu sa-mi imaginez ce-i trece prin minte cuiva care scrie o astfel de fraza . Mai departe in articol, Bargau devine virulent asupra celor de la RDS dand cu semnalul celor de la RDS de podea. "Daca aia din avion aveau abonamente de la RDS, probabil ca mai treceau niste ore pana se prindeau aia ca a cazut avionul si apoi sa te tii de cautat la ei. Asa, i-au gasit pentru ca au localizat celula la care era conectat telefonul. " A, deci dupa tine ti se pare totusi ca cineva a localizat ceva? Celula la care era conectat telefonul. oooookk. Da i-a localizat bine de tot, dupa 5 ore. I-au localizat tot oamenii care au pornit in cautare pe jos prin zapada. Da, celula sigur. 

     Eu mi-as fi pus intrebarea de ce avionul nu dispunea de un fel de beacon GPS care sa emita constant coordonate GPS imediat dupa prabusire. Sa te certi intr-un articol cu oamenii care-si cumpara smartphone pentru feisbuc si chat cand stii bine ca in avion nu erau adolescenti ci oameni foarte seriosi si in plus sa spui ca nu poti blama serviciile de telecomunicatii sau alte organisme ca poate n-au vrut sau n-au putut e chiar o mizerie.

Leave a comment


Click here to log in if you already have an account on this site.
Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
(Set cookies so I don't need to fill out my details next time)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)

  • PREVIEW Comment from:
    @