Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 817

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/adriirqo/public_html/inc/_core/_url.funcs.php on line 818
1 Decembrie .....si ce-i cu asta?

Nu dau doi bani ca e 1 Decembrie. Ar trebui asa musai sa imi pese? Pretentiile sforaitoare nationaliste nu mai tin. "Wow e siua nationala, cum sa nu iti pese? nu esti si tu roman? Nu tii cu tara ta?" Mda..problema e una singura, ca nu am cu cine sa tin!

Tara e o notiune abstracta cand e vorba sa fii nationalist. Ca notiune geografica nu face doi bani. Atat timp cat politicienii care o administreaza isi bat continuu joc de toti si de toate. Nici noi, oamenii de rand cum ne place sa ne catalogam nu suntem mai presus pentru ca majoritatea dintre noi suntem delasatori. nu avem nici un dram de moralitate si ceea ce e mai grav este ca ne complacem in starea in care acesti "alesi" ne-au adus. Am mai spus-o si o mai spun, pana nu vom refuza in masa sa ne ducem la vot, isi vor bate in continuare joc de noi. Ma uitam ieri pe strada, cel putin in cartierul meu, peste 90% din cei care intrau in incinta scolii sa voteze erau oameni maturi, trecuti de 40, 45 de ani si oameni in varsta. O estimare a prezentei la vot a aratat un jignitor 30%. Ma intreb cat de bine le-ar veni daca nu s-ar prezenta nici macar 1%? S-ar gandi intr-un final sa mai actioneze si in beneficiul oamenilor simpli? Ca de burtile lor umflate cu spagile luate din licitatii si din procentele rezultate din afacerile pe care le sustin ne-am saturat.

In consecinta nu pot fi nationalist cand politica si politicienii imi provoaca atata greata, cand oamenii sunt atat de ipocriti si nepasatori, cand singurul lucru la care majoritatea se gandesc cand e o sarbatoare e cum sa bage in ei cat mai multi mici, bere, cozonaci si vin, dupa caz, si cand nu am bani sa imi platesc toate facturile si nici de ziua asta nationala, libera prin lege, nu pot sta linistit! 

 • Agkelos
  Comment from: Agkelos
  12/10/08 @ 08:44:23 am

  Ziua nationala a Romaniei e despre ceea ce au facut altii pentru tara asta, nu despre ce fac politicienii acum. De ziua nationala iti arati de fapt respectul pentru cei care au avut un cuvant de spus, si l-au spus, cand s-a hotarat ca toti romanii sa fie uniti si sa lupte impreuna pentru bunastare. Cum crezi ca ar reactiona cei care in 1918 au participat la marea unire daca ar sta acum fata in fata cu politicienii care ne conduc tara? Te asigur ca i-ar scuipa in fata fara sa stea la discutii. Totusi, de 1 Decembrie noi sarbatorim ziua nationala a romaniei. Ii sarbatorim pe cei care au facut posibila unirea romanilor. Nu ii sarbatorim pe politicieni. Daca e sa schimbam ceva in tara asta trebuie sa respectam ziua nationala pentru ca fara respect fata de ziua nationala si ceea ce reprezinta ea nu avem un punct de reper. Fara un punct istoric nu putem spune "Atunci a fost bine si asa trebuie sa ajungem din nou". E o moda chestia asta cu "anti-1 Decembrie", dar e un trend foarte prost. Trebuie sa ne respectam istoria daca vrem un viitor bun, altfel vom fi purtati de politicieni de colo-colo dupa cum au ei chef iar noi, fara o baza solida, fara un reper istoric care sa demonstreze ca se poate face ceva bine in tara asta, ne vom lasa condusi de ei fara sa luam nici un fel de atitudine care sa ne ajute sa iesim din situatia in care suntem.

 • alexander
  Comment from: alexander
  12/10/08 @ 01:53:30 pm

  Tu ai mare dreptate. Ma deranjeaza profund ca tot ce intelegem din sarbatori in general e ca avem ocazia sa ne imbuibam (evident nu toti), si ca nu avem si noi in constiinta spiritul patriotic american. Daca vrem insa sa dam vina pe cineva, trebuie sa ne uitam in urma la regimul comunist care a extras sistematic nu numai patriotismul dar si religiozitatea din constiinta comuna. Nu sunt chiar anti-1Decembrie, dar recunosc ca e un trend. Sunt in schimb pentru o atitudine care sa dea de inteles actualei clase politice si administrative ca o sarbatoare nationala ca 1 decembrie nu merita sa fie avatarul lor. Din pacate nu suntem nici f patrioti si nici uniti. Mai avem cale lunga pana acolo.

 • Agkelos
  Comment from: Agkelos
  12/10/08 @ 02:54:20 pm

  Anul asta de 1 Decembrie am fost un fel de parazit. Am sarbatorit formal totul, fara sa ma implic deloc. De fapt pana anul acesta, pana dupa 1 Decembrie 2008, nici macar nu am sesizat importanta zilei nationale. Probabil faptul ca 1 Decembrie l-am petrecut in Alba Iulia, locul in care cuvantul patriot incare mai are un sens, m-a facut sa vad lucrurile altfel si sa inteleg ca nu e de ajuns sa vad prostiile care le fac politicienii. Trebuie sa si actionez cumva. Am datoria asta atat pentru mine cat si pentru cei care in urma cu 100 de ani au murit pentru ca unirea sa aiba loc. Sper ca in 2009 sa fiu putin mai activ de 1 Decembrie. Sper ca in 2009 sa gasesc o metoda prin care sa ajut romanii sa sarbatoreasca 1 Decembrie asa cum trebuie, intr-un mod in care politicienilor corupti si egoisti sa le crape obrazul de rusine.

Leave a comment

Your email address will not be revealed on this site.

Your URL will be displayed.
Rate this article
BadExcellent
=> :!: :?: :idea: >:( |-| :>> :yes: ;D :P :)) 88| :. :no: XX( :lalala: :crazy: >:XX :DD :o 8| >:-[ :) :b )-o U-( :( :**: :??: :`( >:-( :zz: :wave:
(For my next comment on this site)
(Allow users to contact me through a message form -- Your email will not be revealed!)